Google Search: Νέα animated Doodle εμφανίστηκαν στο widget αναζήτησης των Google Pixel

Techblog.gr

Τα Google Doodle έχουν αρχίσει να γίνονται είδος υπό εξαφάνιση, υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν καν τι είναι. Μία από τις αιτίες της άγνοιας αυτής, είναι ότι πολλοί χρήστες του Android δεν έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα Google Doodle στη σελίδα του Google, αφού κάνουν άμεσα αναζήτηση μέσω του widget από την κεντρική οθόνη του κινητού τους. Ωστόσο, η Google βρήκε λύση στο πρόβλημα, και ενσωμάτωσε τα Google Doodle στο widget αναζήτησης.

Σήμερα είναι η εαρινή ισημερία, δηλαδή η πρώτη μέρα της Άνοιξης, και η εταιρεία για να γιορτάσει την ημέρα δημιούργησε το animation ενός λουλουδιού, το οποίο εμφανίζεται δίπλα στο λογότυπο της Google, στο widget του Google Search. Το animation εμφανίζεται κάθε φορά που ξεκλειδώνουμε τη συσκευής μας, και μόλις ολοκληρώσει έναν κύκλο εξαφανίζεται.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν είναι ένα limited test, σε μερικούς από τους κατόχους Pixel. Προς στιγμήν δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα μπει στο Android Q ή θα διατεθεί μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης του Google app. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το animation αυτό θα εμφανίζεται στο search widget σε κάθε Doodle ή αν είναι απλά για ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως η εαρινή ισημερία.

Οι χρήστες που έχουν την τύχη να δοκιμάζουν το νέο Animated Google Doodle, διαπίστωσαν ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν μόνιμα το animation. Για να κάνουν κάτι τέτοιο πατούν παρατεταμένα στο widget, μπαίνουν στις ρυθμίσεις του, και απενεργοποιούν τον διακόπτη “Searchbox effects”.

Όπως και να έχει, αυτό δεν είναι το μόνο μέρος που εμφανίζονται τα Google Doodle. Εδώ και λίγο καιρό στην κορυφή του Discover feed, αρκετοί χρήστες βλέπουν το ημερήσιο Google Doodle. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν διαθέσιμο αρχικά σε μικρή μερίδα χρηστών, και όπως όλα δείχνουν άρχισε να γίνεται roll-out σε περισσότερους. Τέλος, σε αντίθεση με το Animated Google Doodle, αυτό που εμφανίζεται στο Discover feed μένει εκεί για όλη τη διάρκεια της ημέρας, και δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε με κάποιον τρόπο.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος