Μείωση της χρήση πλαστικών από 170 χώρες μέχρι το 2030

Perierga.gr - Μείωση της χρήση πλαστικών από 170 χώρες μέχρι το 2030

Εκατόν εβδομήντα χώρες συμφώνησαν να περιορίσουν σημαντικά τη χρησιμοποίηση πλαστικών μίας χρήσης μέχρι το 2030. Αν και είναι μια θετική κίνηση, οι υπέρμαχοι του περιβάλλοντος θεωρούν ότι δεν θα έχει επαρκή αποτελέσματα για την μείωση των πλαστικών στον πλανήτη.

Στα πλαίσια της διάσκεψης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP) που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι, της Κένυα, 170 χώρες δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης, όπως πλαστικές σακούλες, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα των πλαστικών αποβλήτων που καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο – σε ποσότητες αγγίζουν τα οκτώ εκατομμύρια τόνους.

Μια αρχική ριζοσπαστική πρόταση προέβλεπε την απαγόρευση πλαστικών μιας χρήσης μέχρι το 2025 αλλά μπλοκαρίστηκε από μαια σειρά χωρών μεταξύ τω ν οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συμμετέχουσες χώρες δεσμεύθηκαν να περιορίσουν σημαντικά τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης μέχρι το 2030, με στόχο να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που προκαλεί στο οικοσύστημά μας η χρήση και η απόρριψη πλαστικών προϊόντων.

«Το περιβάλλον βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο γι’ αυτό και πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία του με συγκεκριμένες δράσεις και όχι με φλύαρα κείμενα», επεσήμανε ο Σίιμ Κίισλερ, πρόεδρος της διάσκεψης, στους δημοσιογράφους, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και τη σημασία υιοθέτησης δράσεων τέτοιου βεληνεκούς.

GD Star Rating
loading…

Αφήστε μια απάντηση