Στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2019 συμμετείχε η ομάδα της «Εικονικής Επιχείρησης» με την επωνυμία T.O.L. (Tree Of Life) των μαθητών της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών


H ομάδα της «Εικονικής Επιχείρησης» με την επωνυμία T.O.L. (Tree Of Life) των μαθητών της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μουργιά Κωνσταντία, συμμετείχε στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2019 την 1η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens. Στην εμπορική αυτή έκθεση συμμετείχαν 59 συνολικά σχολεία από την Ελλάδα και το 5ο Γυμνάσιο ήταν το μοναδικό σχολείο της περιοχής μας που συμμετείχε και μάλιστα κερδίζοντας τις εντυπώσεις!


Η μαθητική επιχείρηση «T.O.L._Tree Of Life» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / JuniorAchievement Greece, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της τεχνολογίας κ. Μουργιά Κωνσταντίας, οραματίστηκαν και οργάνωσαν μια επιχείρηση που κατασκευάζει διακοσμητικά δεντράκια από ανακυκλώσιμα υλικά, τα «δέντρα της ζωής» (TreeOf Life).


Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, κυρίως καλώδια, και υλικά που θα κατέληγαν  στους κάδους απορριμμάτων, δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης που στολίζουν τα σπίτια μας, συμβολίζοντας την ευημερία και την καλοτυχία. Με σύνθημά τους «κάνουμε την ανακύκλωση… τέχνη!» έδωσαν το οικολογικό μήνυμά τους και έδειξαν πως μπορεί να υλοποιήσουν μια κερδοφόρα επιχειρηματική ιδέα, που θα μπορούσε να αποτελέσει και μία μελλοντική επαγγελματική διέξοδο των μαθητών.


Τιμητική διάκριση για την προσπάθεια των παιδιών αποτέλεσαν τα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου «…είναι ο λόγος που πρέπει να χαμογελάμε για το μέλλον!».


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα των παιδιών από την εμπορική έκθεση θα δοθούν στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «η Μητέρα», Λεωφ. Δημοκρατίας 65, Ίλιον 131 22.

Δείτε φωτογραφίες

ΑΧΑΡΝΑΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση