95 χρόνια «Ναυτεμπορική»

Στις 8 Μαρτίου 1924 κυκλοφορεί το πρώτο δαχτυλογραφημένο φύλλο με τίτλο «ΝΑΥΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», το οποίο διένειμε αρχικά ο ίδιος ο εκδότης Πάνος Αθανασιάδης στα ναυτιλιακά και εμπορικά γραφεία, μέχρις ότου ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης και ο αδελφός του Τζώρτζης. Μετά τις δονήσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής και πριν από το Κραχ του 1929, άρχισε το ταξίδι της η εφημερίδα που πήρε αργότερα – στις 2 Αυγούστου 1948 – το όνομα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «η αρχαιότερη εξ όλων των εκδοθεισών εις το είδος της εις ολόκληρον τον κόσμο, οικονομική, εμπορική βιομηχανική και ναυτική εφημερίς».


Ενενήντα πέντε χρόνια αδιάλειπτης ενημέρωσης συμπληρώνει σήμερα η «Ναυτεμπορική». 

Η εφημερίδα, την οποία ίδρυσαν το 1924 οι Πάνος και Τζώρτζης Αθανασιάδης, στόχευε και στοχεύει στην αντικειμενική παρουσίαση των εξελίξεων, με νηφαλιότητα και εγκυρότητα. Αφοσιωμένη στην προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας, ως θεμέλιου λίθου της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας. 

Σε σύνθετους και πονηρούς καιρούς, οι οποίοι απαιτούν όσο ποτέ την ποιότητα της πληροφορίας, η οικογένεια και το προσωπικό της «Ναυτεμπορικής» συνεχίζουν να υπηρετούν το όραμα των ιδρυτών της. Παραμένοντας στο πλευρό των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Ελέγχοντας χωρίς εκπτώσεις την εκάστοτε διακυβέρνηση. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή ενημέρωση με τη δυναμική της νέας τεχνολογίας. Ενίοτε υπό αντίξοες συνθήκες. Πάντοτε όμως με συνέπεια και αξιοπιστία. 

Η «Ναυτεμπορική» ευχαριστεί θερμά το αναγνωστικό κοινό της, παραμένοντας πιστή στην ουσιαστική του ενημέρωση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση