Η Apple επικεντρώνεται στον τομέα του software

Αν κάτι έχει συνδεθεί με το όνομα της Apple, είναι το γεγονός πως έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον. Όμως τα τελευταία χρόνια, σημαντική μερίδα του κοινού της, περιμένει κάτι νέο και φρέσκο.

Τον τελευταίο καιρό, οι συζητήσεις γύρω από τα επόμενα προϊόντα έχουν φουντώσει, καθώς όλοι περιμένουν να δουν νέα iPad, Airpods και ίσως κάποιο iPhone. Ωστόσο οι κινήσεις της εταιρείας, δείχνουν πως κάτι “μαγειρεύει” στον τομέα του software.

Πριν λίγες μέρες ο CEO της Apple, Tim Cook ανέφερε πως στόχος της εταιρείας, είναι να πετύχει κέρδη της τάξεως των 50 δις έως το 2020. Πώς κινείται όμως η εταιρεία για το επιτύχει;

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα MacRumors, από το 2016 έως το 2018, η Apple έχει δημοσιεύσει θέσεις εργασίας που αφορούσε ως επί το πλείστον το hardware. Από τα τέλη του 2018 όμως έως και σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Πλέον η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας έως και τον προηγούμενο μήνα, αφορούν το λογισμικό.

Έως σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν πάνω 900 εκ. iPhone ενεργά, οπότε η λογική της Apple, να προσφέρει νέα προϊόντα λογισμικού έχει μία βάση. Η Apple σκέφτεται να προσθέσει περισσότερες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω εγγραφής, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία Apple News που μεταξύ άλλων θα περιέχει και την υπηρεσία, Texture magazine.

Το τι έχει σχεδιάσει και τι θα κυκλοφορήσει η Apple, θα το μάθουμε στις 25 Μαρτίου, όπου και θα κάνει το event παρουσίασης των νέων προϊόντων και υπηρεσιών της.

Πηγή

The post Η Apple επικεντρώνεται στον τομέα του software appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Νεραντζούλα Θεοδωροπούλου