Novartis: Στην εισαγγελέα διαφθοράς το πρώτο πόρισμα (video)

Novartis: Στην εισαγγελέα διαφθοράς το πρώτο πόρισμα (video)

Στα χέρια της εισαγγελέως διαφθοράς βρίσκεται το πρώτο πόρισμα -3.000 σελίδων- για την υπόθεση της Νοβάρτις. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, προκύπτουν σημαντικά ευρήματα για τις «υπερ-συνταγογραφήσεις» γιατρών υπέρ της φαρμακευτικής εταιρείας.

Όπως είπε η Μαρία Παπασπύρου μιλώντας στην ΕΡΤ το κλιμάκιο ενισχύθηκε με επιπλέον επιθεωρητές για να προχωρήσει η έρευνα με ζητούμενο το κατά πόσο ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. «Ενδελεχή και κοπιαστική εργασία», χαρακτήρισε το πόρισμα. Οι επιθεωρητές εξέτασαν ηλεκτρονικά αρχεία και βρήκαν κωδικές ονομασίες με τις οποίες συνεννοούνταν οι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, σύμφωνα με την κυρία Παπασπύρου.

Επειδή πρόκειται για προανακριτικό υλικό η γενική επιθεωρήτρια δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν ρωτήθηκε για το αν εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα είπε ότι «οι επιθεωρητές ερευνούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι θέμα της δικαιοσύνης να απαντηθεί αν αυτοί οι ανώτεροι λειτουργοί είχαν σχέσεις και ήταν σε συνεννόηση με πολιτικούς.

Την ίδια ώρα νέο πόρισμα αναμένεται και για το ΚΕΕΛΠΝΟ με συμπεράσματα για το αν έγιναν παράνομες προσλήψεις και διακίνηση «μαύρου χρήματος.»

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγγλάρα , Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση