Η θεραπευτική γραφή ως μέσο αναστοχασμού των περιστατικών – Σεμινάριο για επαγγελματίες στην ΑΘΗΝΑ & ONLINE

ΕισηγήτριαΔήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Ο αναστοχασμός και η εποπτεία είναι απαραίτητα στοιχεία στην επαγγελματική εξέλιξη όσων εργάζονται στον τομέα της ψυχικής και σωματικής υγείας, ώστε να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην πράξη.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με βιωματικό τρόπο τεχνικές της θεραπευτικής γραφής ως εργαλεία αναστοχασμού και αυτο-εποπτείας.  Σκοπός είναι η επαγγελματική ανάπτυξη, η βελτίωση της σχέσης των επαγγελματιών με τους ασθενείς/πελάτες τους, η κατανόηση κι επεξεργασία των θεμάτων που ανακύπτουν μεταξύ τους, η ανασκόπηση και ο αναστοχασμός της δουλειάς τους μαζί τους.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές μόνοι τους ή στο πλαίσιο της εποπτείας τους.

Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής και σωματικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, γιατροί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, coachers, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φροντιστές κλπ).

Το σεμινάριο δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την εποπτεία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό εργαλείο.

Μέρος του υλικού που θα δοθεί θα είναι στ’ αγγλικά.

Τι είναι η Θεραπευτική  Γραφή – Πώς δουλεύει;

Στη θεραπευτική γραφή ο γραπτός λόγος χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων. Αναλόγως με το στόχο κάθε φορά, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές συνεδρίες είτε σε ομάδες. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο. Η θεραπευτική γραφή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση (TherapeuticWritingInstitute, Denver,USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεωρία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος του International Association for Journa lWriting, του Science View και της ΕΣΗΕΑ.

Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης  Ψ-Χ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αθήνα: Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 10.00 -14.00
Διεύθυνση: Σόλωνος 101, 10678, Αθήνα, 1ος όροφος

Κόστος σεμιναρίου στην Αθήνα:
Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 28/2: 200 €
Για δηλώσεις μετά τις 28/2: 220 €
Δυνατότητα πληρωμής με δόσεις

Διαδικτυακά: Απρίλιος 2019 (η ακριβής ημερομηνία θ’ ανακοινωθεί σύντομα)

Κόστος διαδικτυακού σεμιναρίου:
Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 8/3: 180 €
Για δηλώσεις μετά τις 8/3: 200 €
Δυνατότητα πληρωμής με δόσεις

Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται το υλικό του σεμιναρίου

Email επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, να δηλώσετε αν θέλετε να πάρετε μέρος στο σεμινάριο της Αθήνας ή το διαδικτυακό και να τη στείλετε στο: expressive.writing@yahoo.com

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
www.expressingmyself.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση