Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής (video)

Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής (video)

Τρία καθόλα σημαντικά έργα, το συμφωνικό ποίημα του Μενέλαου Παλλάντιου «Προσευχή στην Ακρόπολη», έργο του 1942, το 1ο κονσέρτο για πιάνο του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι και την 4η συμφωνία του Μπετόβεν, θα ερμηνεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής, διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην πρώτη του σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ως σολίστ στο πιάνο συμπράττει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ο Κωνσταντίνος Δεστούνης. Νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, αυτήν την εποχή εκπονεί το διδακτορικό του με θέμα το σύγχρονο ελληνικό πιανιστικό ρεπερτόριο, στο Royal College of Music του Λονδίνου, όπου και διδάσκει. Παράλληλα συμπράττει με καλές ορχήστρες για επιλεγμένες συναυλίες.

Ανάμεσα στη δισκογραφία του ξεχωρίζει η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση των πιανιστικών έργων του Θεόδωρου Αντωνίου, η οποία κυκλοφορεί από τη σειρά Grand Piano της Naxos.

Στην συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα παίξει στο 1ο κοντσέρτο για πιάνο του Τσαϊκοφσκι, ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.


Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου