38ο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση (video)

38ο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση (video)

Επεισόδια στιγμάτισαν την έναρξη του Συνεδρίου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν δια της βίας στο χώρο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί, ενώ το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι τα μέλη του δέχθηκαν επίθεση από μπράβους, κάποιοι από τους οποίους οπλοφορούσαν.

Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση λίγο πριν αρχίσει το 38ο Συνέδριο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.

Στελέχη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας κατήγγειλαν την παρουσία «μπράβων» στο χώρο τους οποίους και απομάκρυναν. Μάλιστα, όπως είπαν, ο ένας από αυτούς οπλοφορούσε.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο καταγγέλλοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη βία που, όπως λέει, άσκησαν σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, σκίζοντας και κλέβοντας κάρτες αντιπροσώπων του συνεδρίου.

Μέλη σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου θα διεξάγονταν το συνέδριο κάνοντας λόγο για επιχείρηση της πλειοψηφίας να οργανώσει συνέδριο με εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Κάποιοι μάλιστα ήρθαν φορώντας μάσκες μαϊμούδων παριστάνοντας τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Τελικά, οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου δεν πραγματοποιήθηκαν. Μέλη της ΔΑΣ τοποθέτησαν μάλιστα πανό στον χώρο με σύνθημα «Έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα».

Σχετική είδηση: 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ: Ένταση και καταγγελίες για «στήσιμο Σωματείων» (video)

Ρεπορτάζ: Κ. Γράβου
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση