Πιέσεις στην Ιταλική κυβέρνηση για να διώξει την Huawei

Ομάδα νομικών στην Ιταλία, ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση, προκειμένου να διώξουν την Huawei από την χώρα. Η κίνηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο των πιέσεων που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με είδηση που κυκλοφόρησε εχτές, στην εφημερίδα Il Messaggero της Ιταλίας, μία ομάδα νομικών και νομοθετών, ασκεί πιέσεις στην Ιταλική κυβέρνηση. Θεωρούν πως το σωστό είναι, η κυβέρνηση να σταματήσει να έχει σχέσεις με την Huawei Technologies Co Ltd. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την ομάδα πρέπει να γίνει, πριν η χώρα κυκλοφορήσει επίσημα το 5G δίκτυο.

Μεγάλη Βρετανία: Ρίσκο η χρήση του 5G από την Huawei

Η Huawei, έχει μεγάλο εμπορικό μερίδιο, όσον αφορά το τηλεπικοινωνιακό κομμάτι σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, οι φωνές που πιστεύουν πως η εταιρεία συνεργάζεται με το Πεκίνο, με σκοπό την κατασκοπία άλλων χωρών, ολοένα και φουντώνουν.

Να αναφέρουμε βέβαια πως η εταιρεία, αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Το θέμα αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο χρόνος για την επίσημη κυκλοφορία του 5G πλησιάζει.

Πηγή

The post Πιέσεις στην Ιταλική κυβέρνηση για να διώξει την Huawei appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Νεραντζούλα Θεοδωροπούλου