Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM εδώ και χρόνια

Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM σας εδώ και χρόνια

Το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν τα μηνύματα από τη δική τους πλευρά συνομιλίας (παρόλα αυτά ο παραλήπτης θα εξακολουθήσει να διατηρεί ένα αντίγραφο, εκτός αν επιλέξει να το διαγράψει και αυτός). Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτά τα διαγραμμένα μηνύματα δεν διαγράφονται καθόλου, σύμφωνα με μια έκθεση της ερευνήτριας ασφάλειας Karan Saini.

Παρακάτω αποδεικνύεται ότι παρά το γεγονός ότι το μήνυμα διαγράφηκε, το Twitter εξακολουθεί να αποθηκεύει όλα τα μηνύματα εδώ και χρόνια. Ο κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα μηνύματα, κατεβάζοντας τα από τα αρχειοθετημένα δεδομένα του λογαριασμού τους στο Twitter. Η Saini επιβεβαιώνει ότι ακόμα και τα μηνύματα που στάλθηκαν μεταξύ ενός διαγραμμένου λογαριασμού ή ενός λογαριασμού που βρίσκεται σε αναστολή, εξακολουθούν να παραμένουν και αυτά προσβάσιμα.

Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM σας εδώ και χρόνια

Ωστόσο τη πρόσβαση για τα διαγραμμένα μηνύματα την έχει μόνο ο κάτοχος που τα έστειλε, αλλά το γεγονός ότι το Twitter δεν τα διαγράφει εντελώς, παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα προς την εταιρεία. Μια τέτοια κατάσταση είναι μια καλή υπενθύμιση ότι στο διαδίκτυο, τίποτα δεν έχει παύει να υπάρχει ποτέ πραγματικά, ακόμα κι αν μια εταιρεία λέει ότι το έχει διαγράψει.

Αν θέλετε να κατεβάσετε και εσείς τα διαγραμμένα μηνύματά σας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις -> τα δεδομένα του Twitter σας και πατήστε “Αίτημα Λήψης Δεδομένων”.

Πηγή

The post Το Twitter αποθηκεύει τα διαγραμμένα DM εδώ και χρόνια appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Αλέξανδρος Φρονιμόπουλος