Διάσκεψη του Μονάχου:Βραβείο σε Τσίπρα – Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διάσκεψη του Μονάχου:Βραβείο σε Τσίπρα – Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία της στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης θα βραβευτούν αύριο το βράδυ, στο κυβερνητικό κτήριο του Μονάχου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζ. Ζαεφ με το βραβείο Ewald von Kleist .

Με το βραβείο αυτό στο παρελθόν έχουν βραβευτεί σημαντικές προσωπικότητες με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Το βραβείο απονέμεται σε ηγέτες που συμβάλουν στην επίλυση διαφορών για τη διεθνή συνεννόηση.

Στην τελετή θα παραστούν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Διάσκεψης θα έχει επαφές με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών, και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden. Θα συναντηθεί επίσης με Συμπρόεδρο των Πρασίνων κα Annalena Baerbock.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στην διάσκεψη του Μονάχου όπου αναμένεται να τονίσει ότι χρειάζεται ένα νέο όραμα συνεργασίας για την εξεύρεση λύσεων που οδηγούν στην ειρήνη και την σταθερότητα.

Θα αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, στη σημασία της επίλυσης του ονοματολογικού, ενώ θα στείλει μηνύματα σε ότι αφορά τα ελληνο-τουρκικά τα ευρωτουρκικά και το Κυπριακό.

Να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη του Μονάχου είναι η σημαντικότερη διεθνής διάσκεψη για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι το ακόλουθο:
– Στις 10:30 συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών.
– Στις 15:00 ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.
– Στις 16:00 συνάντηση με τη Συμπρόεδρο των Πρασίνων, κα Annalena Baerbock.
– Στις 17:00 συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.
– Στις 20:00 επίσημο δείπνο, κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τιμηθεί, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.
Οι ώρες που αναγράφονται στο κείμενο είναι ώρες Γερμανίας.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση