Σοβαρά προβλήματα έφερε η «Χιόνη»-Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σοβαρά προβλήματα έφερε η «Χιόνη»-Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Χιόνη», με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι προκάλεσαν προβλήματα και στην Αττική με αρκετές διακοπές ρεύματος από πτώσεις δέντρων σε καλώδια της ΔΕΗ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στα πορθμεία Πάχης Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπού Ερέτριας και Καβάλας-Πρίνου.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω. Περίπου 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δέχθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Πυροσβεστική.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές του λεκανοπεδίου, από χθες το απόγευμα. Λίγο πριν από το μεσημέρι σημειώθηκε βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή του Γέρακα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Βλάβη υπήρξε στην περιοχή του Λαυρίου, στην Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη και κυρίως στο νομό Χανίων προκάλεσε η κακοκαιρία. Χωρίς ρεύμα παρέμειναν όλα τα χωριά στα νότια του νομού, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία.

(EUROKINISSI)

Σε αρκετά σημεία, το οδικό δίκτυο είναι αποκομμένο.
Στην επαρχιακή οδό Μάλεμε-Συρίλι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος. Ζημιές υπέστη και το δίκτυο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στο Ρέθυμνο, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα από πτώσεις βράχων στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση