Κακοκαιρία: Επιδείνωση με κρύο-Άνεμοι έως 10 μποφόρ-Χιόνια στην Πάρνηθα (video)

Κακοκαιρία: Επιδείνωση με κρύο-Άνεμοι έως 10 μποφόρ-Χιόνια στην Πάρνηθα (video)

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει από σήμερα η νέα κακοκαιρία κυρίως στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό της χώρας μας, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Σήμερα και αύριο Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θυελλώδεις).

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, καθώς και το Αιγαίο.
Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από σήμερα το πρωί έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο θερμαινόμενους χώρους για προστασία των αστέγων από το ψύχος. Ειδικότερα, ανοικτές θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου, Πανόρμου και Βαθέως, Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι», καθώς και του Κολωνού, Αίμωνος 9 και Άστρους. Παράλληλα, συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.
Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και αυτή τη φορά να απευθυνθούν στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595 για οποιαδήποτε πληροφορία ή έκτακτο περιστατικό, καθώς επίσης και στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στο 210 5246515-6.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.

Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.
Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωινό δρομολόγιο για Κύθνο, ενώ δεν εκτελέστηκε και το πρωινό δρομολόγιο από Σκιάθο-Σκόπελο-Βόλο.
Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνος Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ενίσχυση των ανέμων εντός της ημέρας.

Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας 

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω χιονόπτωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση