Jim Ryan: Ο νέος CEO της Sony Interactive Entertainment

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Jim Ryan θα αναλάβει χρέη νέου CEO και Προέδρου της εταιρίας από την 1η Απριλίου 2019. Ενώ η ημερομηνία μπορεί να ακούγεται κάπως δυσοίωνη, αυτή επιβεβαιώθηκε σε επίσημη δήλωση, καθώς αντικαθιστά τον John Kodera ο οποίος υποβιβάζεται σε Αντιπρόεδρο για να διερευνήσει τις «καινοτόμες εμπειρίες των χρηστών».

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο Jim Ryan δήλωσε μέσω του Eurogamer: “Είναι μεγάλη τιμή να μου ζητάνε να αναλάβω το ρόλο του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της SIE. Έχω δει το PlayStation να αναπτύσσεται και να αλλάζει μαζικά από τις πρώτες κιόλας μέρες του και ελπίζω να μπορέσω να αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία για να ενισχύσω τα θεμέλια του “Game & Network Service” και να εξελίξω την ψυχαγωγία που προσφέρει το PlayStation στην αφοσιωμένη και παθιασμένη κοινότητα του.

Όντας ο πρώην Ευρωπαίος επικεφαλής της Sony Interactive, έρχεται στο ρόλο με την εμπειρία του. Έρχεται, ωστόσο, σε μία πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για την εταιρεία. Αν και δεν επιβεβαιώνεται κάτι, αναμένουμε ότι το PS5 θα ανακοινωθεί επίσημα μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό, με μια προγραμματισμένη κυκλοφορία για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ως εκ τούτου, η συνολική επίβλεψη της κυκλοφορίας της επόμενης γενιάς κονσόλας είναι αρκετά μεγάλη ευθύνη. Ο Jim Ryan ήταν ένας από τους ανθρώπους της Sony, ο οποίος είχε ξεκάθαρα ασκήσει σκληρή κριτική για την έλλειψης συμβατότητας για παλαιότερους τίτλους τόσο για το PS3 όσο και για το PS4. Κάτι που αναστατώνει πολλούς οπαδούς και τους κάνει να ελπίζουν πως αυτό θα αλλάξει.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι γνώμη θα έχει γύρω από αυτό το θέμα για το PS5.

Πηγή

The post Jim Ryan: Ο νέος CEO της Sony Interactive Entertainment appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου