Η TSMC παραμένει ο μοναδικός προμηθευτής της Apple για τους A13 επεξεργαστές ;

Πηγές επικαλούνται ότι η TSMC ο κατασκευαστής chip θα παραμείνει ο μοναδικός προμηθευτής επεξεργαστών της σειράς A της Apple. Της σειράς επεξεργαστών δηλαδή που εξοπλίζουν τα iPhones, iPads και iPods.

Την περασμένη χρονιά, η TSMC κατασκεύασε όλα τα A12 Bionic chips των iPhone Xs, Xs MAX και Xr. Για αυτό τον λόγο αναμένουμε να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο εταιριών και για τα iPhone μοντέλα του 2019.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο νέος A13 επεξεργαστής θα παραμείνει στην αρχιτεκτονική των 7nm αλλά πρόκειται να ενισχυθεί με EUV (Extreme Ultraviolet lithography). Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι την παρουσίαση και κυκλοφορία των νέων ναυαρχίδων της εταιρίας του Κουπερτίνο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τέλος, ο CEO της TSMC ανέφερε σε συνέντευξη του ότι το 25% των εσόδων της εταιρίας έρχεται απο τους επεξεργαστές 7nm που μονοπωλούν την αγορά, παρόλα αυτά αναμένει μικρή ανάπτυξη το 2019 λόγο της χαμηλής ζήτησης κινητών τηλεφώνων.

Πηγή

The post Η TSMC παραμένει ο μοναδικός προμηθευτής της Apple για τους A13 επεξεργαστές ; appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Απόστολος Τιγγερίδης