Χατζηδάκης: Εκτίμηση της ΝΔ είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο (audio)

Χατζηδάκης: Εκτίμηση της ΝΔ είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο (audio)

Φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοί του θα υποστούν ήττα, άρα θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει αφήγημα το καλοκαίρι για εκλογές το Φθινόπωρο, για το λόγο αυτό η ΝΔ κάνει την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Αλφόνσο Βιτάλη και Ανδρέα Παπασταματίου. Το πιο σημαντικό είναι η ζημιά που γίνεται στην οικονομία από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών ανέφερε ότι η πολιτική πρόταση της ΝΔ συνίσταται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων που οδηγεί και σε κουρέματα.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα επιδιώξει υπερπλεονάσματα και αυτό -όπως εκτίμησε- δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και πρόσθεσε ότι το σχέδιο προβλέπει στοχευμένες μειώσεις δαπανών.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ διατηρεί το δικαίωμα -όταν γίνει κυβέρνηση- να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε κεφάλαιο της ενταξιακής διαδικασίας της FYROM στην ΕΕ, αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της και αν συμπεριφέρεται με τρόπο αλυτρωτικό.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

ertweb

Αφήστε μια απάντηση