Σε πλήρη εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα (video)

Σε πλήρη εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στην Μάνδρα για την διευθέτηση των χειμάρρων.

«Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και μελετών που έπρεπε να γίνουν για το έργο και προχωράμε κανονικά» επεσήμανε ο πολιτικός Μηχανικός Μιχάλης Λαλογιάννης.

Στο ρέμα Σούρες, πραγματοποιείται διαπλάτυνση του χειμάρρου, καθαρισμός και επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια προκειμένου να μην μπλοκάρει από φερτά υλικά. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει υπόγειο αγωγό. Εξελίσσεται τμηματικά και ήδη το 40% είναι έτοιμο.

500 μέτρα πιο ψηλά από τον οικισμό της Μάνδρας, θα ξεκινάει ο αγωγός ο οποίος θα κινείται υπογείως και θα στείλει ένα μεγάλο μέρος από την ροή της Αγίας Αικατερίνης, στο ρέμα Σούρες.

Στην Μάνδρα η εκσκαφή έχει αρχίσει και στην οδό Κάλβου. Είναι το κομμάτι το πιο δύσκολο από το έργο, καθώς οι κάτοικοι στον συγκεκριμένο δρόμο, έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες.

Ο καθαρισμός και η διάνοιξη των ρεμάτων είναι οι κύριοι λόγοι που φέτος δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στη Μάνδρα, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στο ρέμα Σούρες έχει διαπλατυνθεί όλος, ο αποδέκτης δηλαδή είναι καθαρός χωρίς εμπόδια και γίνεται η πορεία του νερού κανονικά και στην Αγία Αικατερίνη, έχουν δημιουργηθεί κάποιες λεκάνες ηρεμίας και αυτό συντελεί στο ότι δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα η Μάνδρα μέχρι τώρα.

Στο τμήμα του έργου που περνά μέσα στην οδό Κάλβου που είναι σπίτια, έχει γίνει μελέτη αντιστήριξης που αναμένεται να εγκριθεί. Τα αντιπλημμυρικά αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση