Ο ιός της γρίπης, αιτία για το θάνατο της 5χρονης

Ο ιός της γρίπης, αιτία για το θάνατο της 5χρονης

Στον ιό της γρίπης Η1Ν1 οφείλεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης, ο θάνατος τα μεσάνυχτα της Κυριακής, της πεντάχρονης που είχε μεταφερθεί από τους γονείς της το μεσημέρι της ίδια μέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το διευθυντή Πρόληψης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλη Λουμπούνη, αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Αθήνα, όπου έχουν σταλεί εργαστηριακά δείγματα, για το αν υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο εκείνος είναι υπαίτιος για το σηψαιμικό σοκ, στο οποίο οφείλεται και ο θάνατος της 5χρονης.
Στο νηπιαγωγείο που πήγαινε το παιδί τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας. Επίσης θα δοθεί στα παιδιά ένα χάπι χημειοπροφύλαξης για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Κώστα Θεοφάνους, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια θανάτου της 5χρονης, αλλά ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα, το μικρόβιο δεν επιβιώνει πάνω από μισή ώρα στο χώρο, οπότε δεν απαιτείται άλλος τρόπος απολύμανσης αφού μεσολάβησε Σαββατοκύριακο.
Να σημειωθεί ότι στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έχει συσταθεί μια κοινή ειδική ομάδα αντιμετώπισης παιδιατρικών περιστατικών, που επιλήφθηκε και του συγκεκριμένου περιστατικού.

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση