Ομοφοβικές αναρτήσεις: Η σημασία της καταδίκης Αμβρόσιου και η δικαστική συνέχεια (video)

Ομοφοβικές αναρτήσεις: Η σημασία της καταδίκης Αμβρόσιου και η δικαστική συνέχεια (video)

Ομόφωνα ένοχο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο Αιγίου τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή καθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τον Δεκέμβριο του 2015, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του μπλογκ, ο μητροπολίτης είπε μεταξύ άλλων: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας». Και συμπλήρωσε : «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!»

«Όταν καλείς κάποιον σε βία και σε εξευτελισμό απέναντι σε κάποιους ανθρώπους, αυτό μπορεί να πάρει ποικίλες μορφές, δεν είναι ανάγκη να είναι το φτύστε τους ή το οτιδήποτε άλλο, εδώ αυτούς τους καλείς να τους πετάξουν έξω από το κοινωνικό σώμα. Όταν λοιπόν το λέει αυτός που θεωρείται ο διαμεσολαβητής του Θεού και έχει ανθρώπους οι οποίοι τον ακολουθούν, τον ακούν, μιλάει στην ψυχή τους, τους χειραγωγεί. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί κανείς να το αφήσει. Εδώ, ο νομοθέτης έχει κάνει μια επιλογή τι λέει ότι θέλω να το προλάβω αυτό, πως θα το προλάβω, τιμωρώντας υπό συγκεκριμένες συνθήκες και περιστάσεις ακόμα και τον λόγο. Φέρνει την ποινική προστασία ένα βήμα πριν» επεσήμανε η Συνήγορος πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων.

Για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι μια νίκη καθότι είναι η πρώτη φορά που έχει παρθεί μια τέτοιου τύπου καταδικαστική απόφαση στα δικαστικά χρονικά και μάλιστα σε βάρος μητροπολίτη.

«Η θρησκεία είναι εδώ για να μοιράζει αγάπη. Σίγουρα Δεν είναι για να μοιράζει ούτε αναθέματα ούτε φτυσίματα. Δεν δικάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν δικάζει η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σίγουρα όμως είναι μια μεγάλη νίκη μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας Ελλήνων πολιτών που κάποιοι τους θέλουν αόρατους» δήλωσε η Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνήγοροι του μητροπολίτη Αμβρόσιου δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο με στόχο την αναίρεση της απόφασης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κατερίνα Μπατζάκη

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση