Ένθετο Παιδεία: Όταν οι Έλληνες μαθητές παρουσιάζουν έργα και λαμβάνουν διακρίσεις

Sequence-02.00_04_58_06.Still001

Μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς κατέγραψαν τις ζημιές που προκάλεσε στην περιοχή τους η κακοκαιρία Nτάνιελ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο σχολικής εργασίας.

Οι μικροί μαθητές πήγαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στα σημεία που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους. Τα παιδιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα και καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί το όμορφο Πήλιο.

Κάποιοι άλλοι μαθητές, λίγο πιο βόρεια, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κατέκτησαν το 1ο βραβείο στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Μάχη των Οχυρών». Οι μαθητές της έκτης δημοτικού του 7ουΔημοτικού Σχολείου, συμμετείχαν με την ταινία «6 Απριλίου 1941, οχυρόν Ιστίμπεϊ, ανεξάρτητος διμοιρία δεύτερου λόχου». Υποδύθηκαν υπαρκτούς ήρωες εκείνης της περιόδου και μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους επιμελήθηκαν σκηνοθετικά, κινηματογραφικά, σκηνογραφικά και ενδυματολογικά την ταινία.

Ένα υπέροχο ταξίδι έκαναν και οι μαθητές του θεατρικού ομίλου του 2ου Γυμνασίου Σερρών που συμμετείχαν στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Συρακουσών της Σικελίας. Παρουσίασαν στο αρχαίο ελληνικό θέατρο Palazzolo Acreide τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη Σικελία αποτελεί τη σημαντικότερη συνάντηση νέων από όλο τον κόσμο με θέμα το αρχαίο ελληνικό και λατινικό δράμα.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Η ώρα των μηχανογραφικών

Mε τον προσωπικό κωδικό τους- τον οποίο οι υποψήφιοι έχουν προμηθευτεί από το λύκειό τους – καλούνται να «κλειδώσουν» τι επιλογές τους στο μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») για εισαγωγή στην τριτοβάθμια ή και να συμπληρώσουν το παράλληλο μηχανογραφικό για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. μέχρι και την Πέμπτη 18/7 στην ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους. Τονίζεται, ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου και επιπλέον την Παρασκευή 12-7 και την Πέμπτη 18-7.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση