Παρακολουθήσεις: Τέσσερις ύποπτοι επιχειρηματίες έχουν δώσει εξηγήσεις στο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παράβαση του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα έδωσαν τέσσερις επιχειρηματίες στον αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Οι τέσσερις επιχειρηματίες, οι οποίο φέρονται να συνδέονται με εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους, υπομνήματα με τις έγγραφες εξηγήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται ο κύκλος των υπόπτων να διευρυνθει. Ο κ. Ζήσης θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του αφού αξιολογήσει τόσο τα υπομνήματα και τις καταθέσεις που έλαβε όσο και τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, στα γραφεία της ΕΥΠ.

Μεταξύ των καταθέσεων που μελετά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι και αυτές της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο, αλλά και του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων οι οποίοι πέρασαν το κατώφλι του Αρείου Πάγου.

Οι επίμαχες καταθέσεις, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγες, συσχετίζονται με τις εξηγήσεις που έχουν ήδη δοθεί αλλά και τα ευρήματα που εντόπισε ο αντεισαγγελέας όταν, παρουσία δύο πραγματογνωμόνων, έλεγξε την ΕΥΠ.

Εκτιμαται ότι το πόρισμα για την υπόθεση του αρμόδιου εισαγγελέα θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση