Ηλεκτρονικοί έλεγχοι οχημάτων: Διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Διασταυρώσεις και ελέγχους ανά εξάμηνο θα πραγματοποιεί η AAΔE σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό περίπου 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων, με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Ο νέος μηχανισμός αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες διαμορφώνονται:

  • Από 250 έως με 1.000 ευρώ αν το όχημα εντοπίζεται ανασφάλιστο. 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων, αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους.
  • 400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε έλεγχο ΚΤΕΟ.

Τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου, θα διενεργείται υποχρεωτικά δεύτερος ηλεκτρονικός έλεγχος.

Ακόμα πιο αυστηρά είναι τα πρόστιμα για τα οχήματα τα οποία έχουν δηλωθεί σε κατάσταση ακινησίας και συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Εάν εντοπισθεί είτε διερχόμενο είτε σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών.

Σε περίπτωση υποτροπής, το διοικητικό πρόστιμο τριπλασιάζεται και φτάνει τις 30.000 ευρώ αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση