ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας έθεσαν οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Ν. Παπανδρέου – Υπέρ και ο Π. Γερουλάνος

Pasok

Στο ΠΑΣΟΚ το βλέμμα στρέφεται πλέον στο πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, με τη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών για το εκλογικό αποτέλεσμα να διατυπώνεται δημόσια.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων, επισημαίνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη και με την επισήμανση ότι ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι εγγυητής της ενότητας, ξεκαθαρίζουν ότι το χρονοδιάγραμμα θα ακολουθηθεί κατά γράμμα, σύμφωνα με το καταστατικό.

Η παραπάνω ανακοίνωση χαρακτηρίζεται απάντηση στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που με επιστολή του στο Πολιτικό Συμβούλιο θέτει θέμα ηγεσίας ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2025. Ενδεικτικά δήλωσε: «Σωστά, λέει ο Πρόεδρος, πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τη διεύρυνση. Εγώ σήμερα θα αποστείλω αποστολή στα μέλη του πολιτικού Συμβουλίου που θα πω τις απόψεις μου σχετικά καθαρά και έντιμα στο τι πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να ξεκινήσουμε. Να αποφασίζω εγώ για το αν θα είναι ο Πρόεδρος κύριος Ανδρουλάκης ή όχι; Υπάρχουν εσωκομματικές διαδικασίες μπροστά μας που θα το επιλέξουν από τη βάση και τον κόσμο της παράταξης» (πηγή: Mega).

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του ο Νίκος Παπανδρέου, τονίζει ότι: «Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκφράσει ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο. Τα όργανα του κόμματος δε λειτούργησαν ώστε να μεταφέρουν τα επιμέρους μηνύματα στους πολίτες και διαδοχικές εκλογικές ευκαιρίες χάθηκαν ενώ κάνοντας λόγο για κρίσιμη στιγμή επισημαίνει ότι το λόγο πρέπει να έχουν φίλοι και μέλη ως η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ».

Ο Παύλος Γερουλάνος με ανάρτησή του εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη είχε μιλήσει για ασυμμετρία στο εκλογικό αποτέλεσμα μεταξύ Αθήνας και Περιφέρειας και είπε ότι έχει γίνει μεγάλος αγώνας από όλους:

«Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας […] θα πάμε μπροστά μόνο όταν στεκόμαστε συλλογικά, παραδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε όταν γίνεται δουλειά και δεν ψάχνουμε να ρίξουμε την ευθύνη, χωρίς να κάνουμε σωστή εκτίμηση της πραγματικότητας», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας δήλωσε: «Μας αφορά όλους το πρόβλημα και το πώς θα το εντοπίσουμε και πώς θα βρούμε λύσεις για να διορθώσουμε αυτή την ασυμμετρία. Μεγάλη συσσώρευση είναι στα αστικά κέντρα και εκεί πράγματι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να δούμε τι ακριβώς κάναμε και τι δεν κάναμε. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, δεν είναι εύκολο».

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση