“Τα Παπούτσια του Άλλου”: Ένα αλληγορικό μουσικό παραμύθι που θεραπεύει ψυχές

Screenshot_8

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αλληγορικό μουσικό παραμύθι «Τα Παπούτσια του Άλλου», του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη και της λιμπρετίστα Μαριβίτας Γραμματικάκη, αυτή την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.

Το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε με αγάπη, ευαισθησία και ενσυναίσθηση, ειδικά για τους ωφελούμενους του έργου των Πιλοτικών Δράσεων της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ξανθούλη, επαγγελματίες από τον χώρο της Τέχνης, της Ψυχικής Υγείας  και ψυχικά ευαίσθητοι άνθρωποι, συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μία γιορτή της μουσικής, σε μία γιορτή της Τέχνης. Η καταλυτική δύναμη της Τέχνης μέσω του μουσικού παραμυθιού αποδεικνύει με μετρήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα την θεραπευτική της διάσταση για την ψυχή των ανθρώπων, χαράσσοντας τον δρόμο για την έναρξη της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στη χώρα μας.
Όπως τόνισε άλλωστε o μουσικός και καλλιτεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρόκειται για ένα παραμύθι που καλεί όλους σε ένα ταξίδι συμπερίληψης, συμβολικής αναζήτησης του αληθινού τους εαυτού και του δικαιώματός τους στη δική τους αλήθεια, μπαίνοντας στα «Παπούτσια του Άλλου».

www.ertnews.gr

Μπέλλα Θεριού