Χαλκίδα: Βίντεο – ντοκουμέντο του ΕΡΤNews από την καταγγελόμενη δράση των εφοριακών – Νέες καταγγελίες πολιτών

xalkida-1

Στο βίντεο ντοκουμέντο του EΡΤnews αποτυπώνεται η στιγμή που επιχειρηματίας που κατήγγειλε την δράση της οργάνωσης βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν λευκό φάκελο ο οποίος περιείχε όπως διαπιστώθηκε 10.000 ευρώ.

Όπως  υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς παρέδωσε τον φάκελο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας αφού εκβιάστηκε από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Παράλληλα, σε  φωτογραφίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από το κτίριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, της τον παρέδωσε η προϊσταμένη και είχε χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας.

Ενδεικτικοί και οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος  που αποδεικνύουν τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα. 

ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Διευθύντρια ΔΟΥ: Τα έχει και τα 75, μια χαρά είναι τα 75. Τριάντα θα του πάρουμε.

Λογιστής: Τι να πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να… Δεν μπορώ να πάρω την δουλειά, χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.

Διευθύντρια ΔΟΥ: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε.

10 μήνες για μια υπογραφή

Συγκλονιστική είναι άλλη μία μαρτυρία θύματος του κυκλώματος η οποία όπως καταγγέλλει το 2023 έχασε τον σύζυγό της και περίμενε 10 μήνες για μια υπογραφή για ένα επίδομα.

Τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβίαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλων κατ επάγγελμα και κατ’ εξακολουθηση, εκβίαση και απόπειρα, δωροδοκία υπαλλήλου.

Προφυλακίστηκαν η προϊσταμένη και μία υπάλληλος της εφορίας Χαλκίδας έπειτα από την απολογία τους στον Ανακριτή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Ντίνα Τσουκαλά, Κατερίνα Φάκα

Σχετική είδηση: Χαλκίδα: Κρατούμενες η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ – Oι διάλογοι που «καίνε» τους συλληφθέντες

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση