Μ. Λογοθέτης: Το φαινόμενο των καταλήψεων έχει κουράσει – Ο τελικός του UEFA είναι μεγάλη στιγμή και μεγάλη ευθύνη

Στην αποψινή αναμέτρηση Ολυμπιακού -ΑΕΚ αλλά και στη «μεγάλη στιγμή» να συμμετέχει ελληνική ομάδα για πρώτη φορά σε 40 χρόνια σε τελικό του UEFA Europa Conference League 2024, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσια Τάξης Μάνος Λογοθέτης υπενθυμίζοντας τη δύσκολη χρονιά του αθλητισμού με τον χαμό του Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και την ευκαιρία να τελειώσουν τα φαινόμενα βίας «για πάντα». Σχετικά με τα γεγονότα στη Νομική ρωτήθηκε για το πώς η ΕΛ.ΑΣ έλαβε την πληροφορία και απάντησε ότι καθημερινά οι πληροφορίες είναι δεκάδες αλλά το σημαντικό είναι να ευσταθούν. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και καπνός και φωτιά κι αφού διασταυρώθηκε η πληροφορία έγινε η επέμβαση με την εκκένωση και σημαντικά ευρήματα, είπε.

Από τα 28 άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη οι 10 είναι αλλοδαποί αγνώστου διαμονής και οι 15 δήλωσαν φοιτητές, ενώ από τα ευρήματα προκύπτει ότι ήταν χώρος όπου προγραμματίζονταν άλλες ενέργειες, είπε ο κ. Λογοθέτης.

Μένει να διαπιστωθεί το εύρος της συμμετοχής των αλλοδαπών που πρόκειται για Ευρωπαίους αλλά ακόμη και στη Σένγκεν ισχύει συγκεκριμένος χρόνος παραμονής, απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο απελάσεων.

«Δεν έχουμε δει κάποιον απέναντι ως πλειοψηφικό κίνημα στις ενέργειες της ΕΛ. ΑΣ. Οι πανεπιστημιακοί χώροι υπέστησαν

μεγάλες καταστροφές ενώ θα έπρεπε να πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό αφού διευκολύνουν ανθρώπους να υλοποιούν μέσω της γνώσης τα όνειρα τους», είπε ο Μάνος Λογοθέτης και πρόσθεσε:

Ελπίζω ότι τελειώνει το φαινόμενο των καταλήψεων που έχει κουράσει. «Σε καμία περίπτωση στο εξωτερικό δεν είναι τόσο συχνό ενώ εδώ γίνεται κατάληψη για ασήμαντη αφορμή και ίσως έχει κουράσει», ανέφερε.

Μιμητικό φαινόμενο χαρακτήρισε ο κ. Λογοθέτης τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις και εκτίμησε ότι στην Ελλάδα το φαινόμενο δεν έχει διαστάσεις να προκαλέσει πρόβλημα γιατί η κοινωνία δεν επιθυμεί τέτοιες μορφές τοποθέτησης. «Στις Ηνωμένες ήταν κάτι πολύ καινούργιο γ’ι αυτό έλαβε διαστάσεις ενώ σε εμάς που κορυφώθηκε στο παρελθόν είναι πεπερασμένο», τόνισε.

Για τον τελικό της 29ης Μαΐου στο «σπίτι» της ΑΕΚ, την Opap Arena ο κ. Λογοθέτης είπε ότι η συμμετοχή ελληνικής ομάδας είναι μεγάλη στιγμή και άρα «έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη». Αυτό που λαμβάνουμε από την πλευρά των φιλάθλων είναι ότι όλοι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και θα είναι εξαιρετική βραδιά».

«Αν ακολουθήσουμε την πρακτική που εφαρμόζεται δεν θα έχουμε φαινόμενα όξυνσης βίας στον αθλητισμό και επιπλέον βλέπουμε καλή διάθεση και από τις ομοσπονδίες. Είναι συλλογική προσπάθεια και αποφασιστικότητα υπάρχει», είπε ο Μάνος Λογοθέτης.

Πηγή: ΕΡΤΝews – Update

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση