Π. Μαρινάκης για ΕΡΤ: Θα συνεχίσει να λειτουργεί με πενθήμερη εργασία – Προηγήθηκε επίκαιρη ερώτηση της Σ. Διγενή

Ραδιομέγαρο ΕΡΤ

Η ΕΡΤ σήμερα προάγει την αξιοπιστία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό, δήλωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Σεμίνας Διγενή.

«Να αναφερθώ στις επιτυχίες της ΕΡΤ που θα ήθελα να πω ότι δεν ήταν επιτυχίες της κυβέρνησης, αλλά της διοίκησης της ΕΡΤ της σκληρή δουλειάς των εργαζομένων ων οι οποίες αποτυπώνονται σε πάρα πολλά επίπεδα (…) Μιλάμε για μία δημόσια τηλεόραση που πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, ειδικά εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης, και ουσιαστικά αναπαρήγαγε την προπαγάνδα της προηγούμενης κυβέρνησης» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μαρινάκης.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή με την ερώτησή της ζήτησε να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφτούν οι κενές θέσεις, ζήτησε να μην εφαρμοστεί η εξαήμερη ερργασία, ενώ καυτηρίασε την απουσία συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Στην ΕΡΤ εφαρμόζονται διάφορες μορφές συμβάσεων, όπως οι συμβάσεις έργου, και δεν έχουν καμία σιγουριά για τη δουλειά τους, για την ανανέωση των συμβάσεων τους. Επιπλέον, οι τεχνικοί της ΕΡΤ δεν παίρνουν επίδομα» είπε η ίδια.

«Πράγματι ψηφίστηκε ο νόμος του 2023 και μολονότι η ΕΡΤ δεν εξαιρείται από το νόμο, οπότε θα συνεχίσει να λειτουργεί με την πενθήμερη εργασία. Και δεν είναι και στις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ να αλλάξει αυτό, όσον αφορά τους εργαζόμενους. Άρα θα συνεχίσει να δουλεύει με το καθεστώς που ίσχυε πριν από τον νόμο» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Κ. Μαρινάκης εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι σύντομα θα ψηφιστεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, είμαστε που σε πολύ προχωρημένο στάδιο και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε την υπογραφή μιας νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και η κοινή υπουργική απόφαση και για επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ» υπογράμμισε σχετικά.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «οι πολίτες έβαλαν ξανά στο τηλεκοντρόλ τους την δημόσια τηλεόραση», ενώ σημείωσε ότι «η ΕΡΤ από εκεί που θύμιζε κανάλι σοβιετικού τύπου, προάγει την ενημέρωση, τον πολιτισμό και σέβεται τους εργαζόμενους και τους έλληνες φορολογούμενους».

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση