Θύμα κακοποίησης μιλά στο ΕΡΤNews για τα μαρτύρια που βίωσε – «Θήλαζα και μου έδινε μπουνιές»

DELTIO D18 CLEAN_2024-04-22_17.56.44_frame_78307

Σοκάρει ο αριθμός καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία. Μέσα σε ένα 24ωρο έγιναν 36 καταγγελίες και οι αρχές προχώρησαν σε 29 συλλήψεις. Χαρακτηριστική περίπτωση η μαρτυρία μιας γυναίκας στο ΕΡΤNews. Η κόλαση των καθημερινών ξυλοδαρμών της άρχισε μαζί με την εγκυμοσύνη της με τον κακοποιητή σύζυγο να ξυλοφορτώνει στη συνέχεια και το παιδί τους.

Βίωνε επί χρόνια την κακοποίηση από τον σύζυγό της. Ασκούσε σωματική βία πάνω της ακόμα και όταν ήταν έγκυος απειλώντας την πως θα την σκοτώσει. Η μαρτυρία της στην κάμερα του ΕΡΤΝews συγκλονίζει: «Ξεκίνησε από την ψυχολογική, τη λεκτική και συμπληρωματικά μετά ήρθε και η σωματική σε σημείο που εγώ πήγα να χάσω το παιδί μου και κορυφώθηκαν σε τέτοιο σημείο που γλίτωσα από δολοφονία».

Ο εφιάλτης για την 50χρονη γυναίκα συνεχίστηκε και μετά την γέννηση του παιδιού της.

«Με είχε σπρώξει με το παιδί από τις σκάλες ενώ το είχα στην αγκαλιά μου, ενώ το θήλαζα έχει τύχει να μου δίνει μπουνιές στην πλάτη. Δυο χρόνια μετά την έναρξη της κακοποιητικής συμπεριφοράς του πια, τα πράγματα είναι εμφανή. Εγώ είμαι αιμόφυρτη, χρειάζομαι περίθαλψη και τότε πλέον καταγγέλλω. Καλώ την αστυνομία, εκείνος το βάζει στα πόδια προκειμένου να μην τον πιάσουν, πριν φύγει μου λέει “θα σε σκοτώσω εάν μιλήσεις”».

Υπό τον φόβο και τις απειλές αποφάσισε να πάρει συναινετικό διαζύγιο. Τίποτα όμως δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την εκδικητική μανία του.

Όπως αναφέρει το θύμα κακοποίησης «τα περιστατικά δυναμιτίστηκαν. Ερχόταν με την δικαιολογία της επικοινωνίας με το παιδί γιατί το ποινικό δικαστήριο δικάστηκε πέντε χρόνια μετά από το περιστατικό. Σε αυτό το διάστημα το δικαστήριο του έδωσε δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί, δεν με προστατέψανε προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή μαζί μου». Στην ερώτηση αν χτυπούσε και το παιδί η γυναίκα απαντά: «ναι, όταν άρχισε η δικαστική επικοινωνία και το έπαιρνε, το παιδί γυρνούσε με σημάδια τα οποία δεν ερμήνευσα αρχικά έτσι. Νόμιζα ότι κάπου χτύπησε, το παιδί ήταν μικρό, ο λόγος του δεν ήταν ακόμα οργανωμένος προκειμένου να μου πει τι συμβαίνει, χτυπιόταν, ούρλιαζε, δεν ήθελε να πάει».

Σήμερα νοιώθει ενδυναμωμένη. Οι μνήμες όμως ξυπνάνε. Όπως λέει «τα πρώτα χρόνια ήμουν τρομοκρατημένη. Όταν όμως έγινε το περιστατικό με το παιδί, είπα δεν με νοιάζει τίποτα. Πάτησα στα πόδια μου. Η ψυχολογική βία σε σχέση με το παιδί και ο κίνδυνος του τι θα περάσει τα φέρνω στη μνήμη μου και δεν… ».

Κάποιες ιστορίες είναι πολύ δύσκολο να ειπωθούν. Ωστόσο, είναι αυτές που πρέπει να ακούγονται πιο δυνατά από όλες. Ο λόγος; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, κάθε 45 λεπτά, καταγράφεται και ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες.

Πηγή: ΕΡΤΝews – Κατερίνα Φάκα

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα
image}

Αφήστε μια απάντηση