«Η εκκλησία δεν εκδικείται» – Καταδίκη Ιερώνυμου για τα περιστατικά βίας κατά πολιτικών – Δήλωση Μαρινάκη για «μεμονωμένα περιστατικά»

Καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή τον γάμο των ομοφύλων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Πρόσφατο περιστατικό, το χαστούκι που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος του κόμματος «Νίκη», μέσα σε ιερό ναό. Απερίφραστη η καταδίκη και από τον κυβερνητικός εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ο οποίος τόνισε ότι «κάποιοι καπηλεύονται την θρησκεία η οποία δεν ανήκει σε κανένα κόμμα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε:

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Παύλος Μαρινάκης: Μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία αποτελούν εξαιρέσεις

 «Είναι πραγματικά θλιβερό περιστατικό και όχι επειδή το θύμα ήταν μια βουλευτής της Ν.Δ.. Οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε κι αν ήταν, είτε βουλευτής, είτε μη βουλευτής, οποιοσδήποτε πολίτης και αν ήταν θύμα, νομίζω πως είναι μια χαρακτηριστική απόδειξη το πώς κάποιοι καπηλεύονται την πίστη μας, τη θρησκεία, η οποία δεν ανήκει σε κανέναν αποκλειστικά, σε κανένα κόμμα, συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα οποία πρεσβεύει η πίστη μας και η θρησκεία μας. Και αυτοί που δήθεν είναι οι αποκλειστικοί ή οι βασικοί εκπρόσωποι ιερών συμβόλων της θρησκείας, της πίστης, συμπεριφέρονται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτά που πρεσβεύει. Και νομίζω ότι δεν έχει και καμία σχέση συνολικά με τη συμπεριφορά των πιστών, των ανθρώπων της Εκκλησίας. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό μιας κυρίας που νομίζω ότι είναι ανάξιο καν να αναφερθεί και το όνομά της.

  Η Εκκλησία αποδεδειγμένα στηρίζει, ειδικά εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Πρεσβεύει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο την αγάπη, την αλληλεγγύη με όσα εκφράζει διαχρονικά και δεν χρειάζεται να μένουμε σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία αποτελούν εξαιρέσεις.», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση