Ελληνοτουρκικά: Πολύωρες οι συνομιλίες για τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες από τον Έβρο και την Αδριανούπολη, όπου προηγήθηκε ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματικών.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τους επικεφαλής της ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Burak Akçapar και μέλη των αντιπροσωπειών. Στις 9.30 το πρωί έφτασε η τουρκική αντιπροσωπεία στη λεωφόρο Μεσογείων και περίπου στις 10 έγινε η συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια κατέβηκαν στην αίθουσα Καποδίστριας, όπου από τις 10.30 οι συνομιλίες συνεχίζονται κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος, όπως λένε στρατιωτικές πηγές, από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που είχαν συμφωνηθεί και φαίνεται ότι πάνω σε αυτά γίνεται η προσπάθεια για δίαυλο επικοινωνίας και μεταξύ Επιτελείων στο πλαίσιο της ευρύτερης θετικής ατζέντας που παρατηρείται τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την Τουρκία.

Οι συνομιλίες διεξάγονται στον απόηχο των προκλητικών ανακοινώσεων της Άγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα κι ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, τον ερχόμενο μήνα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση