Η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει ευρωεκλογών στις συνομιλίες Μητσοτάκη – Τουσκ

mitsotakis tousk

Στη Βαρσοβία, οι δύο ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συζήτησαν και ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική ενόψει ευρωεκλογών. Το ΕΛΚ ήδη έχει σηκώσει την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του και στο δίμηνο που μας χωρίζει με το ραντεβού με την ευρωκάλπη.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ, θα διαδραματίσουν το δικό τους ηγετικό ρόλο. Η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, που έχει ως νούμερο ένα στόχο την ήττα των δυνάμεων του λαϊκισμού στρώνει σταδιακά το σύνολο της ατζέντας και των προκλήσεων, στις οποίες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι Βρυξέλλες την επόμενη πενταετία. Και οι προκλήσεις αυτές δεν είναι μόνο γεωπολιτικές.

Θέση πρωταγωνιστική όσον αφορά στο διακύβευμα της επόμενης ημέρας για την Ευρώπη των 27 κατέχουν:
-Η άμυνα και η ασφάλεια.
-Η ενίσχυση της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας.
-Η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
-Η προσέλκυση επενδύσεων.
-Η κοινή αγροτική πολιτική.
-Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
-Η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.
-Η πράσινη μετάβαση.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του σε Μέγαρο Μαξίμου και οδό Πειραιώς θα οριστικοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της γαλάζιας εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.
Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αττική κα περιφέρεια, με έμφαση στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το δικό τους ρόλο θα διαδραματίσουν και τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, βουλευτών και υποψήφιων ευρωβουλευτών που θα επισκεφθούν το σύνολο της Επικράτειας.

Αποστολή: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση