Συνάντηση του Σ. Κασσελάκη με τον πρόεδρο της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Κ. Μενουδακο 

KASSELAKIS16

Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον πρόεδρο της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδακο, ζητήματα που αφορούν στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων πολιτών με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών και βεβαίως το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ενημέρωση για την έρευνα που γίνεται για το ζήτημα κι ενώ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει στην ανεξάρτητη αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις αρχές Μαρτίου, όταν και είχαν υπάρξει πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση που είχε ανακύψει με την διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συσχετίσει τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων με το αδιάβλητο των εκλογών και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει ζητήσει εποπτεία από διεθνείς παρατηρητές για τις επερχόμενες εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης έχει καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθεί με ψηφοφόρους στο εσωτερικό της χώρας διαρροή προσωπικών δεδομένων τους. Έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα παραπλανώντας ψηφοφόρους και εργαλειοποιώντας αυτά, μέσω εταιριών που θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ειδικές επικοινωνιακές μεθόδους.

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο τον πρόεδρο της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα αρχίσει στις 12:30. Ο κ. Κασσελάκης νωρίτερα παρακολούθησε τους αγώνες του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος τένις λυκείων στο αθλητικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση