Αλ. Χαρίτσης: Προχωράμε στην κατάθεση τροπολογίας για άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία

XARITSIS_ALEXIS

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση on camera για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Χθες βράδυ είχαμε ακόμα μία γυναικοκτονία, έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου η 28χρονη γυναίκα είχε πάει για να ζητήσει προστασία. Δεν της την έδωσαν. Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της. Δεν της το έδωσαν. Ενώ βρισκόταν ήδη στο Τμήμα, της είπαν να βγει έξω και να καλέσει την Άμεση Δράση. Εκεί, αναζητώντας βοήθεια, την βρήκε ο δολοφόνος της. Είναι η 5η γυναικοκτονία μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. Ως εδώ. Δεν θα αφήσουμε γυναίκες να δολοφονούνται ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ρόλο παρατηρητών.

Προχωράμε τώρα στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία. Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί. Επιπλέον απαιτούμε επιτέλους να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας σε νομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Κανένα panic button δεν τις προστατεύει. Οι σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες τις προστατεύουν. Ούτε μία λιγότερη».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση