Μ. Συρεγγέλα στο EΡΤΝews για Τέμπη: Δεν υπάρχουν κόμματα πιο ευαίσθητα από άλλα – Όλα στο φως

syreggela

Την αποτίμηση της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή μετά την καταψήφιση της πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη έκανε η Mαρία Συρεγγέλα, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν κόμματα πιο ευαίσθητα από άλλα.

«Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να λάμψει η Δικαιοσύνη. Όλα στο φως» δήλωσε η κα Συρεγγέλα μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ. Και όπως σημείωσε, η Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα «έχει τρέξει την υπόθεση πιο γρήγορα σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις».

Όπως είπε, το σημαντικό είναι «να μάθουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο κόσμος, την πραγματική αλήθεια και ποιοι είναι αυτοί που φταίνε για την υπόθεση».

Σύμφωνα με την γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία έδωσε απαντήσεις και η ομιλία του ήταν ξεκάθαρη.

«Όλο αυτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζαμε την όλη διαδικασία με κάποια συστολή, πάντα σεβόμενοι τον πόνο των συγγενών, πάντα σεβόμενοι και τη μνήμη των θυμάτων και δεν θέλαμε να μπούμε σε αντιπαραθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει όλες τις απαντήσεις»

Αναφορικά με την επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο και την συνέχεια που επιχειρεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο θέμα των συνομιλίων των μηχανοδηγών των δύο αμαξοστοιχιών και της «μονταζιέρας», απάντησε ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ ενώ οι συνομιλίες έχουν παραδοθεί ακέραιες. Επιπλέον, όπως είπε, «έχουν δοθεί αυτές οι εξηγήσεις και πραγματικά απορώ πώς συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και γιατί πρέπει να πατάμε πάνω σε αυτό».

Όσον αφορά την στάση της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η στάση τους δείχνει ότι προσπαθούν «για μικροπολιτικές τακτικές προς άγραν ψήφων να κρατάνε ένα θέμα, το οποίο είναι στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη αποφασίζει για αυτό».

Μιλώντας για το αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθούν στοιχεία» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύμβαση 717. «Η 717 είχε πάρει έξι παρατάσεις από τον κ. Σπίρτζη και ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ‘ 23, επί ΝΔ. Όλα αυτά εννοείται ότι τα έχουμε συζητήσει μέσα στη Βουλή. Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο να μπαίνουμε σε μια λογική να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα μόνο και μόνο για να πούμε στο τέλος “όλο και κάτι θα μείνει και κάποιος θα μας πιστέψει”.

Πηγή: «Newsroom»

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση