Μέσω app στα κινητά οι φορολογικές συναλλαγές – Η εφαρμογή που ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους.

Με το νέο mobile app οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους, να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

Οι πολίτες θα έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την «κίνηση» του φορολογικού λογαριασμού τους

Η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο. Οι πολίτες θα έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την κίνηση του φορολογικού λογαριασμού τους και το σύστημα θα τους πληροφορεί έγκαιρα για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, πληρωμής φόρων και δόσεων ρυθμίσεων.

Η σύνδεση θα γίνεται μέσω «mydata».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Η Εφορία παίρνει τα «κλειδιά» των δηλώσεων ΦΠΑ

Φρένο στο «μαγείρεμα» των εσόδων και δαπανών που εμφανίζουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις στις δηλώσεις ΦΠΑ βάζουν υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ «κλειδώνοντας» τις δηλώσεις με την υποχρεωτική προσυμπλήρωση εσόδων, εξόδων και φόρων στους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης.

Η προσυμπλήρωση γίνεται με βάση τα στοιχεία που διαβιβάζονται στην πλατφόρμα myDATA και τον λογιστικό χαρακτηρισμό τους από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου δίνεται ένα περιθώριο διορθώσεων (μείωση εσόδων και αύξηση δαπανών) έως 30%

Το μέτρο αφορά τις δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλονται από 1η Ιανουαρίου 2024 και μετά και πλέον κάθε επαγγελματίας και επιχείρηση δεν θα μπορεί να δηλώνει ούτε λιγότερα έσοδα ούτε περισσότερες δαπάνες από αυτά που «βλέπει» η Εφορία στα myDATA.

Ωστόσο, κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου δίνεται ένα περιθώριο διορθώσεων (μείωση εσόδων και αύξηση των δαπανών) έως 30% το πολύ, εν συγκρίσει με τα όσα εμφανίζονται στην πλατφόρμα myDATA και στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ.

Το όριο ανοχής σταδιακά θα περιορίζεται, έως να μηδενιστεί.

Αφήστε μια απάντηση