78 Φορείς καλούν την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των κυνηγών για τον Έβρο

pexels-tima-miroshnichenko-6204483

Aνοιχτή Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΥΠΕΝ να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των κυνηγών για τον Έβρο, δημοσιοποίησαν χθες 73 Περιβαλλοντικοί, Φυσιολατρικοί, Φιλοζωικοί και για τα Δικαιώματα των Ζώων Φορείς, μετά την είδηση που κυκλοφόρησε από ιστοσελίδα του νομού Έβρου και διαμοιράστηκε ευρέως σε κυνηγετικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες ότι σχεδιάζεται να επιτραπεί το κυνήγι όλων των ειδών σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Στο κείμενό τους δηλώνουν τα παρακάτω:

«Με έκπληξη, αγανάκτηση και οδύνη διαβάσαμε χθες είδηση στο evrosnews.gr, ότι θα επιτραπεί (ευελπιστούμε να μην έχει ήδη υλοποιηθεί) το κυνήγι όλων των ειδών σε όλον τον Εβρο. Την αναφορά – κοροϊδία “πλην των καμένων και μιας ακτίνας γύρω από αυτά ” δεν τη σχολιάζουμε καν.

Γνωρίζουμε ότι η ελληνική κοινωνία και κυρίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας αφενός δεν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πραγματικό φιλοδασικό πνεύμα και αφετέρου δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει και ιεραρχήσει το γεγονός ότι η κλιματική κρίση δεν είναι πια κάτι μακρινό, που δεν μας αφορά.

Διότι, αν το είχαν αντιληφθεί, ούτε οι κυνηγοί θα απαιτούσαν κάτι τόσο παράλογο, ως κάτοικοι αυτής της πολύπαθης περιβαλλοντικά χώρας, ούτε φυσικά η Κυβέρνηση θα υποχωρούσε στις εξοργιστικές αυτές απαιτήσεις, μετά από όσα εφιαλτικά ζήσαμε πριν λίγους μόνο μήνες.

Και αναρωτιόμαστε:

Τη στιγμή που στις 09 Νοεμβρίου 2023 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν στη δημιουργία ενός νόμου ορόσημου, που υπερβαίνει την προστασία της φύσης και προχωρά στην ενεργή αποκατάσταση των οικοσυστημάτων της, είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να ενδώσει και να παραδώσει ο,τι απέμεινε στον Έβρο στην κυνηγετική καταστροφική λαίλαπα;

Όπως δήλωσε η Teresa Ribera, υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ισπανίας, η οποία εκπροσώπησε τις 27 χώρες της ΕΕ στις συνομιλίες, “βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολοένα και πιο δραματική πραγματικότητα: Η φύση και η βιοποικιλότητα της ΕΕ κινδυνεύουν και πρέπει να προστατευθούν”.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλούμε να μην υπογράψετε τη παράδοση της φύσης και της άγριας ζωής στον Έβρο και σε κάθε Έβρο αλλά να σεβαστείτε και να υπερασπιστείτε τη χώρα μας και τους κατοίκους της.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι, ότι αν γινόταν ένα σχετικό δημοψήφισμα σήμερα για το θέμα αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας θα τασσόταν κατά της επονείδιστης αυτής πρότασης των κυνηγών, που ευελπιστούμε να είναι μόνο μια είδηση και όχι αλήθεια και ένας και ακόμη Εφιάλτης».

Οι Φορείς που συνυπογράφουν τη Πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις, για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το αντί-Κυνήγι:

www.ertnews.gr

Δάφνη Σκαλιώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση