Από Πύργους μέχρι αποθήκες – Ποιες περιουσίες διασήμων επιχειρηματιών βγαίνουν… στο σφυρί

Επτακόσιοι εξήντα πέντε πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για την εβδομάδα που διανύουμε με περίπου 500 να έχουν πάρει αναστολή. Περιουσίες αλλάζουν χέρια με κάποιες από αυτές να ξεχωρίζουν λόγω της ιστορίας τους και του «μεγάλου» ονόματος που κρύβεται από πίσω

Η βίλα Βγενόπουλου

Στις 22 Νοεμβρίου, χτυπά ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί για την εντυπωσιακή βίλα του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη με τον χαρακτηριστικό, επιβλητικό πύργο ύψους 16 μέτρων.

Η πολυτελής έπαυλη βγαίνει σε πλειστηριασμό κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας του εκλιπόντος. Μετά την αναστολή της διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί κατόπιν αίτησης των κληρονόμων για τις 25 Μαΐου, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών για τις 22 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης 4,2 εκατ. ευρώ

Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί επί μεσαίου οικοπέδου επιφάνειας 3.533,41m2, σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα), επιφάνειας 102,80m2 με τον αντίστοιχο υπαίθριο χώρο εκτόνωσης.

Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.

Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72m2, εκ των οποίων τα 1.212,86m2 αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86m2 ανωδομής και 89,00m2 υπογείου), ενώ τα 391,86m2 υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του.

Ο προμηθευτής του Στρατού

Στις 22 Νοεμβρίου χτυπάει το σφυρί για ακίνητo της ΕΛΦΙΚΟ. Η εταιρεία αποτελούσε μία από τις πιο δυνατές ελληνικές εταιρείες στον χώρο των βαφείων ενώ ήταν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ειδών ένδυσης για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή βαμβακερών και συνθετικών υφασμάτων, ωστόσο το 1976 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στον τομέα βαφής και εξευγενισμού των υφασμάτων.

Για τις εγκαταστάσεις της Τανάγρας το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπάει, στις 22 Νοεμβρίου, με επισπεύδουσα τη Eurobank και με τιμή εκκίνησης στα 2.369.000 ευρώ.

Η ΕΛΦΙΚΟ ήταν επί πολλά χρόνια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της εταιρείας τέθηκε σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ το 2012 το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε την διαγραφή της.

Τα απόνερα της πτώχευσης της «Karipidis Bros»

Με αρκετά μειωμένη τιμή, στα 476.750 ευρώ, αναμένεται να χτυπήσει στις 22 Νοεμβρίου το επαναληπτικό σφυρί για τις αποθήκες της πτωχευμένης εταιρείας “Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία” (Super Market Καρυπίδη) στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. . Πρόκειται ειδικότερα για ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 21.665 τ.μ. , με τα επ’ αυτού βιομηχανικά κτίρια με επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης 4.123,96 τ.μ. και χώρων βοηθητικής χρήσης 1.060,17 τ.μ., που βρίσκεται στο Λακκώμα Χαλκιδικής.

Πηγή: OT

Αφήστε μια απάντηση