Νέα Υόρκη: Η μεγαλύτερη επέλαση «μαϊμούδων»… ever

Μπορεί να πιστεύουμε ότι το εμπόριο “μαϊμούδων” οργιάζει στη χώρα μας, βλέποντας καθημερινά μικροπωλητές να απλώνουν την πραμάτεια τους σε κεντρικά σημεία, αλλά αυτό που συνέβη στην Νέα Υόρκη είναι πρωτοφανές.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνέλαβαν δύο άνδρες την Τετάρτη και κατέσχεσαν περισσότερες από 200.000 πλαστές τσάντες, ρούχα και άλλα είδη πολυτελείας αξίας 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τη «τη μεγαλύτερη κατάσχεση παραποιημένων προϊόντων στην ιστορία των ΗΠΑ», σύμφωνα με τον Guardian.

Τα κατηγορητήρια των Αντάμα Σάου και Αμπνουλάχ Τζαλό αποσφραγίστηκαν αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι και οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση προϊόντων μαϊμού.

Ο εισαγγελέας Ντέιμιαν Γουίλιαμς είπε ότι «οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης στο Μανχάταν ως κέντρο διανομής τεράστιων ποσοτήτων προϊόντων γνωστών σχεδιαστών. Οι κατασχέσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούνται από εμπορεύματα με εκτιμώμενη λιανική αξία πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, τη μεγαλύτερη κατάσχεση παραποιημένων προϊόντων στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ο Σοου, 38 ετών και ο Τζαλό, 48 ετών, αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Οι «επιχειρήσεις διακίνησης αγαθών μεγάλης κλίμακας» των κατηγορουμένων πραγματοποιήθηκαν έξω από μια εγκατάσταση αποθήκευσης στο Μανχάταν, ενώ ο Τζάλο διακινούσε επίσης μέσω μιας άλλης τοποθεσίας, επίσης στο Μανχάταν. Η κατάσχεση της μονάδας αποθήκευσης είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 83.000 αντικειμένων αξίας άνω των 502 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η άλλη τοποθεσία του Τζάλο είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση «πάνω από 50.000 πλαστών αντικειμένων» αξίας άνω των 237 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι φωτογραφίες των χώρων, που κοινοποιήθηκαν μαζί με τη δήλωση του Γουίλιαμς, απεικόνιζαν μια πληθώρα από τσάντες, ρούχα και άλλα αντικείμενα σε κουτιά ή ακόμα και σκορπισμένα πάνω από σωλήνες οροφής.

A photograph of boxes of counterfeit goods seized from the storage facility.

Ο Ιβάν Αρβέλο, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος για τις έρευνες εσωτερικής ασφάλειας, επαίνεσε τα ευρήματα σε μια ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση του Γραφείου Έρευνας Εσωτερικής Ασφάλειας Νέας Υόρκης στον αγώνα κατά της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και χρησιμεύει ως απόδειξη για την αφοσίωση της ομάδας και του συνεργάτη μας , που επιδίωξαν ακούραστα τη δικαιοσύνη, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη κατάσχεση αυτού του είδους».

A photograph of one of the storage units controlled by Adama Sow inside the storage facility is below.

Ο Ντάγκλας Χαντ, δικηγόρος οίκων μόδας και συνεργάτης της Hand Baldachin & Associates LLP, είπε ότι «είναι συγκινητικό να βλέπω να προστατεύονται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των επωνυμιών μόδας».

One of the storage units controlled by Abdulai Jalloh inside the storage facility.

Ο Χαντ πρόσθεσε ότι η αγορά παραποίησης/απομίμησης είναι «σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο για τους οίκους μόδας πολυτελείας και την υποβάθμιση των αξιών των εμπορικών σημάτων τους, αλλά και για τους καταναλωτές και την κοινωνία γενικότερα, καθώς πολλά προϊόντα απομίμησης παράγονται σε καταπιεστικά εργασιακά περιβάλλοντα και χωρίς καμία προσκόλληση σε μεθόδους οικολογικής παραγωγής (όπως εφαρμόζονται από επώνυμους οίκους)».

Πηγή ΟΤ

Αφήστε μια απάντηση