Γ. Βρούτσης στην ΕΡΤ: Περιμένουμε την απόφαση του ΤΕΕ για την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ

Vroutsis_Giannis_Intime_2023

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Την Πέμπτη αργά έλαβα την μελέτη από την συγκεκριμένη εταιρεία, οπότε την Παρασκευή έκανα αυτό που έπρεπε ως αυτονόητο ως υπουργός. Μια μελέτη η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε αστοχίες στο θέμα της στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα και στα δύο αυτά μεγάλα αθλητικά κέντρα, δηλαδή στο ποδηλατοδρόμιο και στο γήπεδο. Και αυτόματα την Παρασκευή έδωσα εντολή να κλείσει προσωρινά το ΟΑΚΑ μέχρι να προχωρήσουμε σε μία δεύτερη μελέτη, Δεν έχει κλείσει το ΟΑΚΑ στο σύνολό του. Το ΟΑΚΑ είναι μία αθλητική περιοχή της πατρίδας μας, εμβληματική, χίλια στρέμματα, έχει δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις. Κλείσαμε το ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο. Εδώ λοιπόν είμαστε στην χρονική στιγμή που πλέον προχωράμε στο επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι αυτό που έχω ήδη ανακοινώσει. Προχωράμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τον θεσμικό και τεχνικό σύμβουλο της κάθε κυβέρνησης και ζήτησα από το Τεχνικό Επιμελητήριο με τη διαβίβαση όλου του φακέλου της μελέτης να επαναξιολογήσουν και να τοποθετηθούν στο πλαίσιο επιβεβαίωσης ή όχι της μελέτης που τους παρέδωσα” τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε, για την επαναλειτουργία του αναμένεται η απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος: “Θα ηταν πολύ επιπόλαιο, θα έλεγα και αστείο ως πολιτικός υπεύθυνος και για τον αθλητισμό της χώρας μας και μη αρμόδιος να τοποθετηθώ εγώ με ακριβές χρονοδιάγραμμα πως θα γίνουν οι ενέργειες και πότε θα ανοίξει είτε το ποδηλατοδρόμιο, είτε το γήπεδο. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι περιμένω την απόφαση όσο αφορά την αξιολόγηση που θα κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο και για το ποδηλατοδρόμιο και για το αθλητικό κέντρο του γηπέδου. Και στη βάση αυτής της μελέτης θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών το οποίο θα καθορίσει η απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όποια και αν είναι αυτή. Η επιβεβαίωση και η διάθεση από την πλευρά του Υπουργείου είναι ότι το αθλητικό κέντρο του ΟΑΚΑ και το ένα και το άλλο θα ανοίξουν και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, όσος χρόνος και αν χρειαστεί, όσοι προσπάθεια και αν βάλουμε. Εξαίρεση αποτελεί το ποδηλατοδρόμιο, για το οποίο έχω πάρει την εγγύηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι καθώς η μελέτη δείχνει διαφορετική αξιολόγηση στα ευρήματα, θα μπορούσε αυτό να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά τη νέα μελέτη εφαρμογής και μέχρι το τέλος του 2024 να έχει επαναλειτουργήσει. Αλλά αυτό είναι ένδειξη και πρόταση από το ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά τις διαδικασίες της μελέτης. Περιμένουμε όμως ακόμη να δούμε την απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου“.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι μόλις παρελήφθη η μελέτη του Επιμελητηρίου η αντίδραση ήταν ακαριαία, ενώ δήλωσε ότι δεν έχει γνώση ότι υπήρξε άλλη μελέτη πέραν αυτή του επιμελητηρίου.

Επίσης, σημείωσε ότι στο εξής κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας εάν δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως θα διατεθούν 57 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ενώ ανέφερε πως αυξάνονται κατά 30% οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά η συνέντευξη Βρούτση σε λίγο…

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση