Λ. Αυγενάκης-Βρυξέλλες: Επείγον να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά με ταχύτητα και ευελιξία για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα

Την επείγουσα ανάγκη για ταχύτητα και ευελιξία με στόχο την στήριξη του τομέα πρωτογενούς παραγωγής υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης, επισήμανε ότι «είναι επείγον και απαραίτητο να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά, με ταχύτητα και ευελιξία, προσφέροντας υποστήριξη στον νευραλγικό τομέα της πρωτογενούς παραγωγής».

«Βασίζομαι στη στήριξή σας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες που προκλήθηκαν» τόνισε ο Υπουργός.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στο σημείωμα που απέστειλε στους Ευρωπαίους Υπουργούς με σειρά πρωτοβουλιών, εστίασε στην ανάγκη αύξησης του γεωργικού αποθεματικού για το 2024 και την ευέλικτη αποδέσμευσή του, στις παρεκκλίσεις των επενδυτικών προγραμμάτων του ΠΑΑ και του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την ενεργοποίηση μέτρων για φυσικές καταστροφές από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στις Adhoc κρατικές ενισχύσεις για την ενίσχυση του ταμείου του ΕΛΓΑ.
«Μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί από τις κρίσεις. Φτάνει να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Με όραμα, με σχέδιο, με βούληση, με γενναίες αποφάσεις. Η ευρωπαϊκή διαδρομή το έχει αποδείξει αυτό» σημείωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τέλος, ο Υπουργός Αφροτικής Ανάπτυξης κάλεσε τους Ευρωπαίους Υπουργούς να επισκεφθούν την Ελλάδα.
«Σας καλώ και επίσημα να επισκεφτείτε το αμέσως επόμενο διάστημα τη χώρα μου  και να δείτε ιδίοις όμασι τα όσα έχουν συμβεί» υπογράμμισε.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση