Έβρος: Σε δύο περιοχές εντοπίστηκαν μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά

evros-plimmira-1068x601-1-768x432

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου μεταναστών. Έχουν εντοπιστεί νέες ομάδες μεταναστών με αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονες είναι οι πιέσεις στον Έβρο, με την προτροπή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να περάσουν παράτυποι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Σε δύο σημεία, στον Βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια αλλά και στη Νέα Βύσσα, έφτασαν στα σύνορα περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά.

Στα Μαράσια, κοντά στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας), πάνω σε νησίδα βρέθηκαν περίπου 70-80 παράτυποι μετανάστες, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να επιχειρήσουν, ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Αναφορικά με την ομάδα των 25 περίπου παράτυπων μεταναστών στη Νέα Βύσσα, κοντά στο σημείο της Πράσινης Πόρτας, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ, για τις συντεταγμένες και όπως διαπιστώθηκε και σε αυτή τη περίπτωση, τα άτομα βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για την ύπαρξη των παράτυπων μεταναστών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά τους.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση