Σοκ με αρχιμανδρίτη που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο – Στο εγκληματολογικό οι ηλεκτρονικές συσκευές του

20230603-papas

Κοντά στη νεολαία και ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο αρχιμανδρίτης που συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας.

O ιερέας που φέρεται να ήταν ο πνευματικός του ανήλικου, εμφανίζεται να κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του χωρίς παντελόνι, εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα, και να έστειλε το σχετικό βίντεο μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης στο παιδί.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους γονείς του παιδιού που αναγνώρισαν την φωνή του κατηγορούμενου αρχιμανδρίτη και άμεσα τον κατήγγειλαν.

Η σύλληψη του προκάλεσε και την αντίδραση της τοπικής Μητρόπολης.

«Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ανακοινώνει ότι ο Αρχιμανδρίτης π…. ετέθη σε αργία έως διαλευκάνσεως της υποθέσεως του για αδίκημα διωκόμενον από τον Ποινικό Κώδικα και ταυτοχρόνως από τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Στο «μικροσκόπιο» των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας πλέον έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συσκευές του 40χρονου με την προανάκριση να διενεργείται από το τμήμα ασφαλείας Ναυπλίου.

Ενώπιον εισαγγελέα ο αρχιμανδρίτης

Μετά τη μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι γονείς του 12χρονου αγοριού και την σύλληψη του, ο αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου. Ο 40χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη, αποδίδοντας δηλαδή όλα όσα έγιναν σε απροσεξία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση αφού οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν από το σπίτι του αρχιμανδρίτη τρία κινητά τηλέφωνα,  φορητό και σταθερό υπολογιστή, τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει και άλλο παρόμοιο υλικό, το οποίο πιθανόν να έχει σταλεί και σε άλλα παιδιά. 

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση