Ν. Σοφιανός στο Πρώτο: Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι να απειλήσουμε την αυτοδυναμία της ΝΔ (audio)

Sofianos

«Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι να απειλήσουμε μια αυτοδυναμία η οποία λέει ναι στις εκθέσεις της Κομισιόν και τις παραινέσεις της που τις θεωρεί δεδομένες, ναι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ψήνουν ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό της Ουκρανίας, ναι, ουσιαστικά στις κατευθύνσεις που έχουν διαμορφώσει και οι οποίες έχουν τσακίσει μισθούς, έχουν εκτινάξει την ακρίβεια και έχουν λεηλατήσει στους φόρους στον κόσμο» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Το μεγάλο όχι που πρέπει να πούμε είναι κυριολεκτικά, στις 25 του Ιούνη, να γίνει μια μεγάλη ευρύτατη αγωνιστική συνάντηση στις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ» προσέθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το αυξημένο ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ σε σχέση με το 2019, ο κ. Σοφιανός, εξήγησε τους λόγους που κατά τον ίδιο, συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. «Από το 2019 έχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια στο χώρο του διαδικτύου, στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προσπάθεια να γίνει πιο ικανή η επικοινωνιακή δουλειά του ΚΚΕ, η προσπάθεια ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να επικοινωνήσει δίνοντας την πολιτική μας με εκλαϊκευτικό, εύστοχο και αποτελεσματικό τρόπο. Όλα αυτά είναι ένα συν. Όμως το μεγάλο συν είναι η επένδυση που έγινε όλα αυτά τα χρόνια με τη σκληρή δουλειά, νομοσχέδιο το νομοσχέδιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, στα χρόνια της πανδημίας, στα χρόνια των απαγορεύσεων, στα χρόνια που συγκρουστήκαμε ιδιαίτερα σε χώρους νεολαίας και εργατικούς και έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα» περιέγραψε ο κ. Σοφιανός.

Κυρίως, προσέθεσε ο κ. Σοφιανός, οι πολίτες με την ψήφο τους στο ΚΚΕ, «αποτύπωσαν τη δυνατότητα απέναντι σε αυτή την ευρύτατη προγραμματική σύγκλιση που έχει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δυναμώνει» να υπάρχει μια φωνή αντεπίθεσης, η οποία βάζει επί τάπητος αυτά που δεν συζητούν.

«Αυτή την εβδομάδα συζητήσαμε κυριολεκτικά με χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Η αισιοδοξία, η ελπίδα που έδωσε σε ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας αυτή η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ είναι το εφαλτήριο για τη νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ήδη ανασυνταγμένοι. Είναι ήδη σε εξέλιξη μια νέα μεγάλη πλατιά καμπάνια ενημέρωσης-συζήτησης με τον λαό μας για να μπει επί τάπητος το πραγματικό δίλημμα που έχει να απαντήσει ο κόσμος της δουλειάς, ο κόσμος του μόχθου στις 25 του Ιούνη. Απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας» τόνισε ο κ. Σοφιανός.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση