Υπόθεση 11χρονου Μάριου: Ενώπιον της δικαιοσύνης δύο νεαροί για το θάνατό του – Εκκλήσεις για τους «πιστολέρο» του Μενιδίου

DELTIO D21_2023-05-28_20.56.45_frame_55936

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται δύο κάτοικοι του Μενιδίου, που κατηγορούνται για τον θάνατο τού 11χρονου Μάριου, ο οποίος έπεσε νεκρός από άσκοπο πυροβολισμό πριν από 6 χρόνια την ώρα της σχολικής γιορτής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο νεαρούς ρομά, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απολογηθεί στον ανακριτή, αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.

«Όποιος πυροβολεί στον αέρα, δεν υπάρχει ανεξέλεγκτος πυροβολισμός, υπάρχει δόλος τελείωσε. Έχει ευθύνη 100%. Ξέρει πολύ καλά και γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει. Δικαίωση δεν θα υπάρξει ποτέ, γιατί το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω. Αλλά τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει» λέει ο πατέρας του 11χρονου, Θανάσης Σουλούκος.

«Στη συμπλήρωση 6 ετών από εκείνη την τραγική σχολική γιορτή, επιτέλους, η δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση, ταυτοποίησε τους υπευθύνους για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θοδωρής Μαντάς.

Ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο και ο άλλος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Οι «πιστολέρο» του Μενιδίου

Συνολικά 105 σχολικές μονάδες βρίσκονται στον Δήμο Αχαρνών. Οι τοπικές αρχές, δάσκαλοι και καθηγητές, μιλούν για υπαρκτό κίνδυνο να θρηνήσουμε και άλλους αθώους ανθρώπους.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο Δήμο όσον αφορά τις σφαίρες που βρίσκουμε στα σχολεία. Τις προάλλες είχαμε βρει στο 20ο Δημοτικό σφαίρες. Πριν από 15 μέρες είχαμε βρει στο σχολείο, το 6ο, του παιδιού που χάσαμε πριν από έξι χρόνια το ’17» λέει ενδεικτικά ο Πρώην πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών, Γεώργιος Χαραλαμπίδης.

«Σφαίρες πέφτουν παντού, ακόμα δηλαδή ακούς πολλές φορές μέσα στην ημέρα κατά ριπάς από πυροβόλο όπλο. Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι τα όπλα σκοτώνουν, δεν είναι παιχνίδι» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις και έχει προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων για άσκοπους πυροβολισμούς.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση