Τη διαδρομή της προς τις νέες κάλπες χαράσσει η ΝΔ – Μήνυμα Μητσοτάκη κατά του εφησυχασμού

nea-dimokratia-ktirio-peiraiws

Με βασικό πρόταγμα την ισχυρή αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του εξόρμηση – εντός Αττικής – μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, βάζει εκ νέου τον «γαλάζιο» μηχανισμό σε εγρήγορση, θέτοντας εμφατικά τα διλήμματα της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στο Μοσχάτο, συνομίλησε με πολίτες και φωτογραφήθηκε με φίλους του κόμματος που έσπευσαν να τον συγχαρούν για τη μεγάλη εκλογική νίκη της 21ης Μαΐου.
 
Το «στρατηγείο» του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς, με τις κατευθυντήριες γραμμές να δίνονται στον πρώτο πρωινό καφέ.
 
«Στην κάλπη της περασμένης Κυριακής αδρανοποιήσαμε τη νάρκη της απλής αναλογικής. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να επιτίθεται στους πολίτες και σε όσους διαφωνούν μαζί του. Μπροστά μας έχουμε ένα στόχο: να βγάλουμε μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», δήλωσε στο Star ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Μετά τους βουλευτές και τους υποψηφίους στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, τη σκυτάλη στις κομματικές συσκέψεις πήραν οι υποψήφιοι από όλη την επικράτεια.

Απάντες οι βουλευτές ρίχνονται στη μάχη, με καθημερινή παρουσία στους δήμους τους και άμεση επαφή με τους πολίτες.
Αυστηρές ήταν ξανά οι συστάσεις και για χαμηλούς τόνους, μετά και την προειδοποίηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι οι επιδόσεις όλων θα αξιολογούνται και το «φρένο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλους όσοι ετοιμάζονταν να ράψουν υπουργικά κοστούμια.

Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Περιστέρι. Τρίτη και Τετάρτη περιοδεύει στην Κρήτη, την Παρασκευή μεταβαίνει στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
 
Μετά την ορκωμοσία της νέας μεταβατικής Βουλής, την Κυριακή, στην Πειραιώς θα βρεθούν όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές που εξελέγησαν στη μάχη της 21ης Μαΐου, σε μία πανηγυρική συνεδρίαση – υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Φουλ οι μηχανές για τις 25 Ιουνίου

Με τον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του, αλλά και με συνεχείς συσκέψεις βουλευτών και στελεχών, υπό τους κυρίους Σκέρτσο, Μαρινάκη, Σμυρλή και Ρωμανό κύλησε η πρώτη ημέρα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς, όπου έχει μεταφερθεί το «γαλάζιο» στρατηγείο για τις επόμενες πέντε εβδομάδες. 

Ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, με το βλέμμα στο ορόσημο της 25ης Ιουνίου, τίθεται και πάλι σε κατάσταση εγρήγορσης, με εκπεφρασμένους τους στόχους της αυτοδυναμίας και της δημιουργίας μίας ισχυρής αριθμητικά κοινοβουλευτικής ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι σαφές: «Η μάχη ξεκινάει από την αρχή», σχολιάζουν στελέχη της οδού Πειραιώς και στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται, δεν χωρούν εικόνες χαλάρωσης ή εφησυχασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των συσκέψεων στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο προγραμματισμός της προεκλογικής στρατηγικής, ο προγραμματισμός των εξορμήσεων, η συνολική παρουσία όλων των «γαλάζιων» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το δίλημμα της κάλπης, που έχει στο κέντρο του το «αυτοδυναμία ή περιπέτειες».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η προεκλογική καμπάνια της γαλάζιας παράταξης, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει και ο κύκλος των περιοδειών του κ. Μητσοτάκη. 

Πρώτος σταθμός θα είναι το απόγευμα της Δευτέρας το Περιστέρι. Παράλληλα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στον χάρτη έχουν κυκλωθεί οι επισκέψεις στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Άγιο όρος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση