Παπαθάνασης: Οι επενδύσεις δημιούργησαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας την τελευταία 4ετία

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει όπως αποδεικνύεται απο τις 300 χιλ. θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια τόνισε ο  κ. Νίκος Παπαθανάσης, βουλευτής με την ΝΔ στο Βόρειο τομέα της Β! Αθηνών και πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας  στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν υπάρχουν επενδύσεις και βεβαίως όλες αυτές οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, δηλαδή οι 300.000 θέσεις εργασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων,» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων αλλά υπάρχουν επίσης επενδύσεις από ¨Ελληνες επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στην φαρμακοβιομηχανία. Ρεκόρ επενδύσεων έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, προσθεσε.

Ο κ. Παπαθανάσης παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει ώστε να προσελκύσει πολύ περισσότερες επενδύσεις στη μεταποίηση παρά την βελτίωση που υπάρχει και γι’ αυτό έχουν δοθεί κίνητρα και απλοποιηθεί οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Αναφορικά με τις επικρίσεις που διατυπώνονται για την εύνοια του συστήματος προς τους μεγάλους και ισχυρούς επιχειρηματικούς  ομίλους και την περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη τραπεζική χρηματοδότηση, ο ίδιος ανέφερε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 απευθύνονται κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, εδώ κι ένα μήνα, η Αναπτυξιακή Τράπεζα που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται αιτήσεις από μικρομεσαίες εταιρείες, αξιολογούνται και στη συνέχεια διαβιβάζονται στον τραπεζικό τομέα και «τότε είναι πολύ δύσκολο να αρνηθούν την αδειοδότηση. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα διευρύνουμε (την περίμετρο) κατά 60.000 μικρομεσαίες.»   

www.ertnews.gr

Δημήτρης Κοντογιάννης

Αφήστε μια απάντηση