Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος ο φετινός Μάιος και στο φινάλε του (video)

Η έντονη καιρική αστάθεια θα  παραμείνει στο προσκήνιο εως τις αρχές του Ιουνίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια, στο νότιο κυρίως Aιγαίο, στην Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι  βόρειοι εως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες μπορες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε τοπικές μπορες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  14 έως 25 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει και πάλι με ισχυρές μπορες στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαιο. Οι βοριάδες  στο Αιγαίο πρόσκαιρα εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Οσο για την Δευτέρα, ο καιρος θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο βοριάς στο Αιγαίο εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 26 βαθμούς. Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη η αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι εντονότερη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση