Ν. Ξυδάκης: Κόσμος που το συμφέρον του είναι σε άλλη πολιτική πρόταση, ψηφίζει διαφορετικά – Πώς εξήγησε το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

psifodeltia

Δύο δημοσιογράφοι ο Νίκος Ξυδάκης και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος μίλησαν στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου και για το πώς ψήφισαν οι πολίτες, με αφορμή την αντιπαράθεση που προκάλεσε η δήλωση του πρώτου για την «ομίχλη στα μυαλά και Σύνδρομο της Στοκχόλμης» των ψηφοφόρων που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία.

«Όλα αυτά που είπα ήταν μέρος μιας συζήτησης μιάμισης ώρας» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνοντας ότι αυτά που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων έχουν ειπωθεί πολλές φορές στον ελληνικό δημόσιο χώρο από πολλά χείλη και από πολλούς ανθρώπους.

«Το 1989 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο» σημείωσε ο κ. Ξυδάκης διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του έγινε στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει το πως ψηφίζει ο κόσμος και πως προασπίζει τα συμφέροντά του.

«Δεν υπάρχει μία εξήγηση σε αυτά. Υπάρχουν πάρα πολλές. Ωστόσο, βλέπουμε ότι πολύς κόσμος ο οποίος το συμφέρον του μπορεί να είναι σε μία άλλη πολιτική πρόταση, σε μια άλλη πολιτική διαχείριση να ψηφίζει διαφορετικά. Δικαίωμά του είναι και αυτό είναι το νόημα της εκλογής» υποστήριξε ο δημοσιογράφος και πολιτικός.

Κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα και συσκότιση» ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών λέγοντας ότι «εκτός από την τεράστια ευθύνη των μέσων, τεράστια είναι και η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που δεν κάνουν τις συζητήσεις και τις επεξηγήσεις των προγραμμάτων τους και των λόγων τους». Και όπως πρόσθεσε ένας σημαντικός λόγος που συνετέλεσε στην μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ότι οι εκπρόσωποί του δεν μπορούσαν να περάσουν ένα μήνυμα «σαφές, αποτελεσματικό και εμπνευστικό» προς τους πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. «Αυτό είναι η πολιτική ανάλυση. Και αυτή είναι η αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης ερμηνεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση