Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ευμετάβλητος με τοπικές βροχές αλλά και με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

cloud

Οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν με βροχές άλλοτε τοπικού χαρακτήρα  είτε σε άλλες περιπτώσεις πιο εκτεταμένου εύρους και διάρκειας. Οι άνεμοι όμως θα είναι ασθενείς και οι θερμοκρασίες ευχάριστες ακολουθώντας παράλληλα μικρή ανοδική πορεία.

Την Τρίτη θα έχει κατά διαστήματα πιο αυξημένες νεφώσεις με ανοίγματα ηλιοφάνειας κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κρήτη και λίγο Κυκλάδες) από το πρωί θα έχει βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά αναμένονται εκ νέου σύντομες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις και μόνο στο κεντρικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάνει τους 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 22 με 24 στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα έχει παροδικές νεφώσεις με μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας στα ανατολικά και νότια. Στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και πάλι τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά με καλύτερο καιρό στα ανατολικά. Η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει άλλο λίγο και οι άνεμοι μέχρι τα 5 μποφόρ.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση